FacebookYouTubeПідписатися на RSS

Предметний тиждень природничо-математичних дисциплін

У ДНЗ «Нововолинський центр ПТО» з 24.02.2020 по 28.02.2020 року проходив предметний тиждень природничо-математичних дисциплін. Викладачі- предметники , присвятили усі заходи року математики. Девізом тижня стали слова: Полонені історією, зачаровані часом: математика і розвиток людства.

Викладач біології Бабійчук О.В. провела з учнями практичне заняття:

«Визначення статистичних характеристик популяції за допомогою математичних методів». Учні вчилися розраховувати чисельність локальної популяції дощового хробака до і після використання гербіцидів, щільність популяції лосів на певній території до і після створення природо-заповідного фонду, визначали середню чисельність популяції та екологічну щільністьза певний період. Для усіх обрахунків використовували математичні формули.

В групі № 61 викладач хіміїГалушка В. М. провів бесіду-диспут на тему: «Математика проти куріння».В ході заходу викладач в цифрах і фактах показав згубність цієї звички. Учні мали змогу подивитися відеоролик про вплив куріння на організм людини.

Викладач інформаційних технологій ЖитнецькийО.Ю. провів зустріч з учнями груп 33 та 61 на тему «Формула успіху: від жебрака до генія-мільярдера». Під час якої педагог навів приклади успіху таких геніїв як: Ілон Маск (Tesla, SpaceX) – найбільший мрійник і винахідник, Стів Джобс (Apple) – справжній геній в сфері ІТ, та ін.. Також розглядалося питання про останні досягнення робототехніки.

У рамках тижня викладач фізик Стадник О.І. провела інтелектуальну гру «Я знаю все», присвячений фізиці та математиці (гр.21) . Мотиваційним моментом даної гри є те, що учні відкрили для себе нові грані використання математичних і фізичних знань. Читали вірші, розказували казки та багато цікавого із життя фізиків і математиків.

Цікаво пройшла учнівська дискусія «Математичний прогноз у географії» під керівництвом викладача географії Пик О.І.. Юні географи за допомогою математичних приладів прогнозували природні зміни в атмосфері, літосфері, гідросфері, біосфері та вплив антропогенних факторів на зміни погоди, клімату, рельєфу, рослинного і тваринного світу. Математичне прогнозування показує, що майбутнє нашої планети в руках людини.

Викладач технологій Зінчук О.Є. мотивувала учнів групи 33 прийняти участь в дискусії про альтернативні джерела енергії . Учні дискутували про безмежне джерелоенергії – енергію Сонця, а також про електромобілі. Чи є за ними майбутнє? Що це – необхідність, розкіш? Чи потрібно розвивати цю сферу?

Заключним акордом предметного тижня був день математики (викладач математики Панас Г.І.). Учні групи № 43 узагальнили приклади впливу математики на інші науки, природничі дисципліни і різні галузі виробництва. І об’єднавшись у команди взяли участь у конкурсі ерудитів «Математика +…» . Перемогли найерудованіші , найрозумніші , найкмітливіші.

Здобувачі освіти прийшли до висновку – без математики розвиток технологій і пізнання природи були б немислимими речами.

/Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 1.JPG /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 10.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 11.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 12.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 13.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 14.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 4.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 5.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 6.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 7.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 8.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 9.jpg /Files/images/metodichna/пред тижн мат 03 2020 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 116

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.