FacebookYouTubeПідписатися на RSS

Всесвітній день письменника

Сьогодні відзначається Всесвітній день письменника. В світі налічується близько 150-200 тисяч професійних письменників, і пишуть вони більш ніж 150 мовами. Члени літературної студіі Нововолинського ЦПТО провели засідання літературної студії присвячене видатним українським майстрам слова «Літературне сузір'я»

Точна назва цього свята звучить так – Всесвітній день миру для письменника. Саме 3 березня за рішенням конгресу Міжнародного ПЕН-клубу від 1986 року відзначається цей день.
ПЕН-клуб – це організація поетів-романістів, яка була заснована у Лондоні ще у 1921 році. Усі структурні підрозділи цього клубу виступають за принципи вільного поширення інформації на території всієї планети. Активісти організації, завдяки якій з’явився Всесвітній день письменника, публічно виступають проти придушення свободи слова і цензури.
Український Центр Міжнародного ПЕН-клубу діє з 2011 р. Його засновники – М.Вінграновський, М.Горбаль, М.Коцюбинська, Є.Севрстюк. Першим Президентом Українського центру був Микола Вінграновський, з 17 грудня 2018р. його очолює Андрій Курков.
У Національній Спілці письменників України перебуває на обліку близько 2 тисяч письменників, із них понад 100 мешкає за кордоном.
Члени літературної студії презентували міні-проекти, присвячені своєму улюбленому митцю.

/Files/images/novini/2020/berezen/день писменника 2020 1.jpg /Files/images/novini/2020/berezen/день писменника 2020 2.jpg /Files/images/novini/2020/berezen/день писменника.jpg /Files/images/novini/2020/berezen/день писменника 2020 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.