FacebookYouTubeПідписатися на RSS

Листопадовий вояж

Справжнім святом творчих педагогів і талановитих учнів, демонстрацією їхньої досконалої педагогічної та учнівської майстерності став Тиждень суспільно – гуманітарних дисциплін, який проходив з 5 по 9 листопада 2018 року.

У підготовці та проведенні Тижня брали участь викладачі дисциплін суспільно – гуманітарного циклу: української мови та літератури, зарубіжної літератури, історії, іноземної мови. Але головну роль у проведенні свята грали учні – майбутні кравці, будівельники, перукарі, кухарі, слюсарі з ремонту автомобілів. Сучасна молодь талановита. Вона не боїться пробувати себе у новому, активно розвивається, сміливо йде по життю і точно знає, чого бажає від останнього. Крім того, нове покоління досить розумне, воно стрімко оволодіває інформацією, йде в ногу зі світовим прогресом, а іноді й випереджає його.

Разом з викладачем всесвітньої історії Тетяною Васильєвою учні здійснили мандрівку у минулі епохи, намагалися розібратися в тогочасних канонах краси і порівняти їх з сучасними.

/Files/images/voyaj/1.jpg /Files/images/voyaj/2.jpg

Під час проведення літературно – музичної композиції учні разом із викладачем зарубіжної літератури Людмилою Семерей відчули, «…що все починається з любові…» до батьків, друзів, близьких серцю людей, до Батьківщини у таких великих поетес як Й.Акіко, А.Ахматової, Л.Українки, Л.Костенко.

/Files/images/voyaj/3.JPG /Files/images/voyaj/4.JPG

Справжніми ерудитами показали себе учні під час інтелектуального «бою» на кращого знавця англійської мови. Вони розгадували кросворди, складали діалоги, створювали презентації та озвучували їх. Вчасно на допомогу приходила викладач Юлія Медик, яка вказувала на помилки, була щедрою на похвалу та високі бали.

/Files/images/voyaj/5.jpg /Files/images/voyaj/6.jpg

Члени євро клубу «Юність», керівником якого є викладач англійської мови Тетяна Лопоша, доторкнулися до витоків мовно – культурних особливостей англомовних народів, зокрема вживання прислів’їв як елементу культури.

/Files/images/voyaj/7.jpg /Files/images/voyaj/8.jpg

Відродження України, її духовності неможливе без вивчення спадщини Шевченка. 8 листопада стартував ІХ Міжнародний мовно - літературний конкурс ім. Тараса Шевченка. Найкращі поціновувачі творчості Кобзаря на чолі з викладачем української мови та літератури Наталією Дудюк віддали поетичну данину великому синові України, виконали письмові завдання.

/Files/images/voyaj/9.jpg

«Шість кольорів тіні…» зуміли розрізнити учні в непростих долях видатних жінок України Марії Окунської, Олени Полонської, Соломії Крушельницької, Ольги Степанів, Катерини Білокур та Квітки Цісик, які понад усе любили свою Батьківщину, але так і залишилися в тіні своєї слави. Спонукала їх до цього викладач історії України Наталія Каганюк.

/Files/images/voyaj/10.JPG /Files/images/voyaj/11.JPG

«В початках сотворіння нації…повинне бути Слово…» такими словами Л.Костенко викладач української мови та літератури Людмила Потурай зі своїми вихованцями розпочала свято – День української Писемності та Мови. Красиві вишиванки, що вдягнули присутні, неповторні поетичні рядки, які доповнювали цікаві історичні факти про українську мову, та відкриття ХІХ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика створили неповторну атмосферу і піднесений настрій.

/Files/images/20181109_102944.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.