FacebookYouTubeПідписатися на RSS

Психологічна служба ДНЗ «Нововолинський ЦПТО».

Психологічна служба ДНЗ «Нововолинський ЦПТО».

Останнім часом ювенальна поліція фіксує сплеск небезпечних челенджів і спроб суїциду серед підлітків. Переважна кількість таких дій призводить до трагічних наслідків. У негативному впливі на дітей дехто звинувачує інтернет, хтось нарікає на ЗМІ, хтось – на заклад освіти або родину.

Діти, на жаль, в силу свого психологічного розвитку не завжди розуміють наслідки, в них ще не сформоване критичне мислення, і дії, які вони вчиняють, на кшталт небезпечних челенджів, мають сумні наслідки, як у випадку з дівчатами в Боярці"

Як попередити трагедію?

- Необхідно як навчальним закладам так і батькам об'єднатися навколо цієї проблеми, а також дорослим розмовляти з дітьми, вибудовувати з ними довірливі стосунки та приділяти їм увагу.

- Щоб не втрачати дітей в інтернеті, їм потрібна адекватна альтернатива: спілкування з сім’єю, однолітками, хобі, гуртки, тоді вони не будуть компенсувати живе спілкування в інтернеті.

- Батькам необхідно спілкуватися по-дружньому зі своїми дітьми, будувати довірливі стосунки, спонукати дитину розповідати про її друзів та шкільне життя, ставитися до дитини з розумінням.

Приділяйте більше уваги психологічному стану дитини, як-от:

• перевіряйте акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася;

• переглядайте зміст спілкування в приватних чатах;

• контролюйте відео та фото, які є в гаджетах вашої дитини;

• звертайте увагу на її коло спілкування.

/Files/images/novini/2021/lyutiy/онлайн безпека псих служба.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 36

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.